Kontrol er en illusion og ofte skal der noget stor som Covid-19 til at vække os.

Covid19 har rystet mange af os, og vi tvinges ud i en hverdag, hvor kontrol pludselig føles som en illusion.  

Nogle gange skal der en hændelse til der ryster os, før vi får øjnene op og beslutter os for at ændre noget i vores liv.

De fleste af os har ønsker for vores liv, om ting vi gerne vil gøre, steder vi gerne vil besøge, eller forestillinger om hvad fremtiden skal bringe.

Vi har planer, drømme og visioner som vi gerne vil have ført ud i livet – nogle gange sker det, men andre gange forbliver det drømme. Vi har en følelse af, at have indflydelse og kontrol over vores egen liv, men når verden så pludselig ændrer sig, uden vi har indflydelse, føler vi at noget er gået galt. Tingene er pludselig ikke som de skulle være – vi skal pludselig arbejde hjemmefra, børnene kan ikke komme i skole, vi skal holde afstand til vores venner og familie, så vi begynder at spekulere på – hvorfor? Hvad er meningen?

Jeg vælger at se det på den måde, at livet nogle gange tager os til steder og af uransagelige veje, fordi vi skal udvikle os. Livet giver os udfordringer for at minde os om vores valg, og på denne måde rette opmærksomhed på virkeligheden. Vores ubevidste valg bliver pludselig bevidste, og vi kan se os selv i et nyt lys. Selv sproget får pludselig en ny betydning, og ord som samfundssind, social afstand og pandemi bruges dagligt.

Forandringen og den nye bevidsthed blødgør os, og åbner os så vi kan ændre kurs. Med andre ord tvinges vi ud af vores komfortzone, og ind i en udvikling hvor vi kan se nye mønstre og forhindringer, der står i vejen for vores personlige glæde. Vores følelser bliver sat på prøve, og måske trigges vores angst, og depressive tendenser kan blomstre pga. usikkerheden. Vi arbejder os igennem prøvelserne, og vender os langsomt til den nye tilstand. Vi finder nye måder at finde glæde på. Faktisk tænker jeg, at en stor vigtig læring i denne tid er, at glæde kommer indefra, og er uafhængig af ydre omstændigheder – og ikke har sammenhæng med om vores visioner holder. Det er nu, vi skal finde håbet, og tro på at vi finder glæde på vores vej, også selvom vejen dertil er uforklarlig.

Jeg elsker sætningen…. Det er, som det er……… og det er nu, vi skal bruge den.