Hvordan slipper man kærligheden?

Hvordan kommer du dig over smerten ved at miste?

 

Det selvfølgelig individuelt, men her får du min opskrift. Når du står alene og ved, at det er endeligt slut, at noget du har holdt af, eller en person du har elsket, ikke længere skal være i dit liv – ja, så kommer der smerte, savn og måske fornægtelse.

Følelserne tager over, og alt styres fra din hjerne, hvor der opstår et ”neuro-kaos”.

Din reaktion vil ofte være, at du trækker dig følelsesmæssigt tilbage. I værste fald kan det ende med, at du får nogle mere alvorlig psykiske reaktioner, såsom angst, besættelse eller en reaktion der nærmest minder om en afhængighed, som man ser med alkohol eller stoffer.

Din fysiske sundhed kan også blive påvirket. Det kan være at du sover dårligt, har nedsat appetit, overspiser, og får problemer med at koncentrere dig. I værste fald mister du interessen for livet omkring dig, og det du plejer at holde af. Du bliver mismodig og i værste konsekvens depressiv.

Behovet for professionel hjælp kan opstå, uanset hvor du er på skalaen. Det er altid godt, at få vendt dine tanker med et andet menneske, og reflektere over hvilken strategi du skal vælge for at komme videre. Målet er, at din sorg kommer på det rigtige tidspunkt, i den rigtige mængde, og med det rette fokus.

Der hvor du skal ende, er et sted hvor du har ro, og føler dig i stand til at tage hånd om dig selv, så du kommer i en stabil tilstand.

Du er i mål når:

  • Du accepterer dine triste og negative følelser.
  • Du har stoppet kontakten og er ude af afhængigheden.
  • Du er begyndt at ændre ting i dit liv.
  • Du husker at ”kærlighed kræver ikke besiddelse men giver frihed.”

Det endelige mål er, at du ikke glemmer, men taknemmeligt husker det gode der har været, og har lært hvad du ikke vil byde dig selv i fremtiden.