At kunne sige undskyld er en vigtig egenskab, hvis du vil have gode relationer, men at kunne modtage en undskyldning kan være svært.

 

Lær hvordan du gør.

 

Tillid og tilgivelse går hånd i hånd, og det er super vigtigt at du er opmærksom på dette.

 

Vi kommer alle fra tid til anden i en situation hvor vi bliver følelsesmæssigt påvirket af andres ord eller handlinger. Når det sker, får vi ofte en undskyldning, og som regel siger vi .. ”det er ok”… ”det er i orden”. Men hov, hvad sker der lige her, når vi siger dette? Ja, faktisk giver vi på den måde tilladelse til det der hændte – vi accepterer det så det vil kunne ske igen.
Er det rigtigt at gøre?  Hvis vi gør det, underkender vi i alle tilfælde vores egne følelser, og det er ikke godt! I stedet burde vi lære at sige ”TAK” eller ”jeg tager imod din undskyldning”. På den måde tvinger vi os selv til, at stå ved vores følelser og det er langt bedre end at ignorere dem.
Der er mange af os, der syntes det er lettere at feje følelserne ind under gulvtæppet, og i stedet for at tage konfrontationen og udtrykke vores utilfredshed eller ubehag, betyder det jo, at vi ikke er ærlige over for den anden person, og at vi ikke har mod til at stå ved os selv.
I et sådant mønster, accepterer man ubevidst, at andre overskrider vores grænser. Det tager vores energi, og det underminerer os gradvist. Det kan meget let ende med, at vi faktisk ender med at se os selv som et offer. Det gavner selv sagt ingen.
Så næste gang du modtager en undskyldning prøv at sige “tak det accepterer jeg” eller bare “tak” – i stedet for “det er OK”.
Lær at sige undskyld

Tristhed der heles ved at tage mod en undskyldning.