Stress Coaching

Stress i hverdags- eller arbejdslivet.

 

Start din nye stress strategi i dag.

Gratis telefonsamtale om stress på 40414982

Anette.Kring@coachinguniverset.dk

Stress coaching er:

“ udvalgte metoder og redskaber som tilsammen hjælper dig med at arbejde dig ud af din stress på en effektiv og veldokumenteret måde.”

Din hjerne påvirkes af stress, og kan på sigt tage skade.

Stress management kan ændre og forebygge stress. Jeg kan hjælpe dig med effektivt, at få taget hånd om din stress, så du kan fokusere på det der betyder mest for dig, og gøre dig stærk, så du hurtigt kan blive den forældre, den partner, den chef eller den medarbejder du ønsker at være.

Jeg har udviklet et særligt stress management program. Det er tilrettelagt ud fra den nyeste viden og evidens.

Kontakt mig og få en uforpligtende telefonsamtale.

I CoachingUniverset kan du være helt anonym og vi deler ikke dine oplysninger med andre.

Gratis afklarende samtale

Du kan få en gratis 30 min. session hvor vi drøfter din situation, og hvad der kan hjælpe dig her og nu. Sessionen kan være både online eller et fysisk møde. Du kan bestille tid nedenfor.

Hvordan opstår stress?

Stress kan ramme alle, og behøver ikke være arbejdes relateret men det kan også opstå i hjemmet. Stres opstår når kravene fra andre og fra os selv ikke hænger sammen med de resurser vi har, det kan være i form af den tid vi har, fysisk- og psykisk overskud, men også i form af økonomisk stress. Stress er derfor en belastningstilstand eller en ubalance, der kan give følgesygdomme hvis man er under stress i længere tid. Belastnings tilstanden viser sig både som fysisk og psykisk symptomer, de fleste som har haft stress eller oplevede en eller flere af disse symptomer,

  • Hovedpine
  • Hjertebanken,
  • Svedeture
  • Træthed eller søvnbesvær
  • Koncentrationsbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Anspændthed
Symptomer på stress

De fleste vil opleve symptomer som søvnløshed, uro og hjertebanken, hoved- og mavepine, tankemylder, hukommelsesbesvær, koncentrationsproblemer, anspændthed, ængstelse og irritation. Nogle oplever at være grådlabile, svimle, øget tissetrang eller måske øget tinnitus. Hvis stresstilstanden ikke behandles i tide, kan den udløse angstanfald og/eller depression.

Hvad betyder mit mindset i stress sammenhæng?

Stress er en tilstand, der udvikler sig over tid. Det er en tilstand, der ofte “kommer snigende” og som er præget af stor anspændthed og tankemylder.

Når vi har meget travlt eller er belastet af mange tanker om alt det, vi skal og bør nå, forsøger vores krop at hjælpe os til at håndtere de igangværende udfordringer ved at frigive stresshormoner og sætte vores system i alarmberedskab. Vi bliver anspændte og vagtsomme – klar til at håndtere de udfordringer, vi står overfor. Reaktionen er ofte kaldet en fight or flight reaktion.

Dette er en helt normal del af vores naturlig overlevelsessystem og fuldstændigt uskadeligt i kortere perioder af gangen. Problemet opstår, når kroppen igennem længere tid har være i denne form for alarmberedskab og har ophobet så store mængder stresshormoner, at vi begynder at opleve vedvarende fysiske- og psykiske stresssymptomer.

Skal jeg ændre mit mindset og bare være positiv?
I behandlingen af stress vil vi altid have fokus på at mindske det store tankemylder og arbejde med dit mindset, for mindsettet  er en væsentlig del af en stressreaktion.

Vi vil derfor arbejde med dit mindset, arbejde med at få kontrol over dit tankemylder, så du lige så stille kan få ro i krop og hoved igen. Tanken er den, at hver gang vi bekymrer os eller går med de mange stressende tanker, så reagerer kroppen med øget alarmberedskab og ubehag. Du vil altså vedligeholde din stress og de mange stresssymptomer, når du tillader de mange tanker at kører i ring og gøre dig bekymret, ængstelig eller trist, og det er netop denne onde spiral, vi vil lære dig at bryde.

Vi vil også forsøge at klarlægge, dine værdier og hvad der er vigtigst for dig i dit liv som der er lige nu. Hvilke ændringer der skal til i arbejdsliv eller privatliv, for at du igen kan trives og opnå balance i dit liv. For mig er det vigtigt, at det ikke kun er dig, der skal lære at agere anderledes i visse situationer. Oplever du urimelig arbejdsforhold eller andet uhensigtsmæssigt i dit liv, så vil vi også undersøge, hvordan og om du kan ændre de vilkår, der presser dig. – Og hvis ikke du kan det, hvad kan et holdbart alternativ så være?

Forskel på god og dårlig stress.

Stress er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men det kan det være ved længerevarende belastende situationer. Ofte kan man være i tvivl om man oplever travlhed på arbejdet eller stress, men forskellen ses ofte efter en travl og stressende opgave, for når opgaven er løst, vil man som oftest opleve glæde og en fornyet energi, som kan bruges til næste opgave, hvor den stressede ikke oplever denne glæde og energi følelse men tværtimod er mere opsat på at begynde på næste opgave og få den færdig.

Jeg ved selv hvordan stress føles…..

Følelsen af at man bruger hele dagen på at jonglere mellem krav fra arbejde, det sociale liv og familielivet. Selvom man holder rigtig meget af alt i livet, så kan presset alligevel føles så overvældende, at man ikke arbejder og trives optimalt. Der er simpelthen ikke sammenhæng i dagligdagen, man kan ikke tænke klart og det kan blive værre endnu. Stress management kan hjælpe dig med at stoppe op og få tingene under kontrol igen.

– jeg har også været i chef stolen på den anden side af skrivebordet..

Derfor ved jeg hvad der forregår når stressen rammer en medarbejder. Jeg har været chefen der sygemeldte, chefen der lavede handleplaner og chefen der fik medarbejderen tilbage på job, og endelig har jeg også været den der måtte afskedige når det ikke gik.

Der er ikke en generel “opskrift” der passer på alle. Stress er individuelt, og jeg lærer dig om redskaberne til at takle stress professionelt og individult.

Hos mig er der ingen “one size fits all”.

CoachingUniverset v/Anette Kring - Stævnen 26 - 7100 Vejle - CVR nr. 29887462 Telefon: 40414982- e-mail:hallo@coachinguniverset.dk