Angst og depression

For dig der gerne vil videre i livet med de udfordringer du har i forhold til angst eller depression.

Giv dig selv den opmærksomhed og hjælp der skal til, for at overkomme angst og depression. 

Jeg kan hjælpe dig videre.

At arbejde med hele din krop, dine tanker og dine følelser er det jeg kan hjælpe dig med. Verden ligger åben når du er klar.

 

Gratis afklarende samtale

I kan få en gratis 30 min. session hvor vi drøfter jere situation, og hvad der kan hjælpe jer her og nu. Sessionen kan være både online eller et fysisk møde. I kan bestille tid nedenfor.

Stress coaching

Har Angsten også ramt dig?

Angst vil jeg beskrive som en normal menneskelig følelse af frygt eller panik. Den opstår, når du føler at du bliver udsat for fare og stress.  Din hjernes indbyggede alarmsystem bliver aktiveret, og hele din krop vil gå i beredskab. Et beredskab der vil forsøge at fjerne dig fra faren, og prøve at få den til at gå væk. Du mærker en kropslig beredskabsreaktion. I værste fald kan du føle, at du ikke kan tænke klart, og du vil måske kunne mærke at din krop eller dit hjerte pumper mere blod rundt, og gør dig klar til at ”kæmpe” eller flygte”.

Det er en reaktion der sker automatisk, og som gavner dig i visse situationer, men som oftest er det en reaktion der er ubehagelig og som vi gerne vil kunne kontrollere. De fleste oplever noget lignende når vi er under pres, f.eks. når vi skla til eksamen, fremlægge på jobbet eller købe noget stort – et hus en bil … Ofte mærker du følelsen kortvarigt, hvorefter du så slapper af og føler dig normal og veltilpas igen.

Men sker det for dig, når du ikke er i en speciel stresset situation, og uden at du helt kan finde årsagen, så er det at angst bliver til et problem.

30 % af alle mennesker vil opleve problematisk og sygelig angst i mindst een periode i deres liv.

Der findes flere måder at afhjælpe angst på. Det jeg kan tilbyde, er samtaler om angsten. Det er ikke coaching, men det man i Danmark kalder kognitiv terapi.

Kognitiv terapi (CBT) kan afhjælpe angsten ved at du gennem samtaler lærer at takle den, men det er kun et af mange redskaber der kan anvendes når du skal arbejde med din angst.

stress

Har depresionen overtaget dine tanker?

Mange mennesker vil  opleve at få en depression i deres liv. Årsagen til en depression kan være mange. En depression kan bl.a. opstå, hvis man er stresset i en længere periode, eller hvis man oplever en krise i sit liv. En depression kan også være helt eller delvist biologisk betinget. Symptomerne på en depression kan være mange. De mest almindelige er nok vrede, ligegyldighed, manglende eller øget appetit, søvnproblemer, let til tårer, grædeture, manglende koncentrationsevne, social tilbagetrækning eller isolation m.m

Få hjælp online

Jeg tilbyder sessioner online, så du kan få hjælp direkte fra dit eget hjem.

Det eneste du behøver er en computer, tablet, smartphone eller Ipad og en internetforbindelse.

depression, angst

 Jeg hjælper dig med

At forbliv tankemæssigt der hvor du reelt har indflydelse på dit liv.

Når angst opstår, er det typisk en fremadrettet sindstilstand. Jeg kan hjælpe dig med at fokusere på nutiden i dine tanker i stedet for at, bekymre dig om fremtiden.

Jeg vil f.eks. spørge ind til: Hvad sker der lige nu? Er du sikker på det? Hvad skal du gøre her og nu?

  • Jeg vil via mine spørgsmål til dig, komme tættere på det der er din reelle virkelighed her og nu, og hjælpe med at fjerne de scenarier der gør, at dine tankeprocesser kører af sporet og ind i en bekymret fremtid.
  • Jeg vil hjælpe med at træne din hjerne og tanker, til at finde rationelle måder at håndtere din frygt og angst.

Mærke din krop, og træn dig selv i at mærke hvad der sker i den, uden at gå i panik.

Angst giver en masse fysiske symptomer, og dem skal du forholde dig til og ”tage dig af – ”for de er ikke farlige.”

  • Dybe vejrtrækninger kan hjælpe og berolige. Når du fokuserer på din vejrtrækning indånding og udånding, vil hjælpe dig med at mindske uro og centrere dit sind.

 

3-3-3 reglen er en øvelse der kan hjælpe dig.

Når du føler, at din hjerne og hjerte løber med 100 kilometer i timen, kan dette mentale trick hjælpe dig med, at centrere dit sind og bringe dig tilbage til nuet.

Se dig omkring dig og….
  • Nævn tre ting, du ser.
  • Navngiv tre lyde, du hører.
  • Flytte tre dele af din krop – din ankel, fingre eller arm.

Der er forskning, der har bevist, at det virker godt.

CoachingUniverset v/Anette Kring – Stævnen 26 – 7100 Vejle – CVR nr. 29887462 Telefon: 40414982– e-mail:hallo@coachinguniverset.dk